Mladíka obvineného z vraždy v Michalovciach vzali do väzby. Rozhodol o tom súd

ta3 TASR
5.1.2023 14:52

Osemnásťročného Valentína H., ktorý je obvinený z vraždy v Michalovciach, vzali do väzby. Vo štvrtok o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Košice II. Potvrdila to hovorkyňa súdu Anna Pančurová, rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Krajský súd v Košiciach.

Sudca svoje rozhodnutie voči obvinenému zdôvodnil tým, že "existuje dôvodná obava že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a bude pokračovať v trestnej činnosti". Podľa Pančurovej súd nenahrádza väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka. "Väzba obvineného začala plynúť momentom jeho zadržania 3. januára a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach," dodala.

K vražde v Michalovciach, pri ktorej zomrela 46-ročná žena, došlo ráno na Nový rok. Obvinený ju naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla. Valentín H. čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok