POČASIE: Veterno, na horách až silná víchrica. Denná teplota do 14 stupňov

TA3 SHMÚ
5.1.2023 06:42

Veľká, neskôr miestami aj zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie. Veľmi teplo. Denná teplota 9 až 14, na severe miestami okolo 7 st. Veterno, na horách až silná víchrica!

Situácia 

Cez našu oblasť postupuje ďalej na východ frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Pobaltia nad ukrajinsko-ruské pohraničie.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, postupne miestami, najmä v južnej polovici územia, zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach, na juhu miestami, dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie. Veľmi teplo a veterno. Najvyššia denná teplota 9 až 14, na severe miestami okolo 7 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 st. Prevažne západný vietor 3 až 9, miestami, najmä na juhozápade a pod Tatrami okolo 11, v nárazoch lokálne okolo 20 m/s (10 až 30, 40, nárazy 70 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 5, v horských oblastiach, najmä na severe, okolo 10 mm / vo vysokých polohách do 10 cm snehu

Témy: Tatry
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok