Zelenskyj Ukrajincom v novoročnom prianí povedal, že spoznali skutočných priateľov

ta3 tasr
31.12.2022 21:49

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v krátkom novoročnom prianí ľuďom vo svojej krajine povedal, že spoznali, kto je ich skutočným priateľom. Ukrajina sa už vyše desať mesiacov s podporou západných krajín, vrátane Česka, bráni ruskej agresii. Podľa Zelenského bude rok 2023 rokom víťazstva.

Zelenskyj je po návšteve Spojených štátov späť v Kyjeve
AP

"Prajete si zázraky? Ukrajinci ich robia už dosť dlho," napísal Zelenskyj v príspevku na svojom oficiálnom profile na telegrame. Zverejnil v ňom fotografiu, na ktorej sa s manželkou Olenou drží za ruku pred skromne ozdobeným vianočným stromčekom. Obaja majú oblečenie v tmavo zelenej farbe.

"Chcete skutočných priateľov? My sme už s istotou spoznali, kto nimi je," napísal Zelenskyj. V narážke na ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru ľuďom, ktorí túžia po svetle, pripomenul, že "je v každom z nás aj bez elektrického prúdu".

"Chcete dobrodružstvo a cestovanie? Ukrajinci ich teraz majú až veľa," podotkol Zelenskyj. Kvôli ruskej agresii milióny obyvateľov Ukrajiny museli opustiť svoje domovy, niektorí útočisko našli inde vo vlasti, mnoho ich ale odišlo do zahraničia.

"Takže dnes to je len jedno prianie. A to sa nestane zázrakom, ale našou prácou. Bojom. Vzájomnou pomocou. Ľudskosťou. Všetko najlepšie v novom roku! V roku nášho víťazstva!" napísal tiež Zelenskyj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok