Ema Müller, Vedátor či marsonautka Musilová. Aké sú predsavzatia influencerov na rok 2023?

ta3/nf
6.1.2023 00:00

Prvé otázky o predsavzatiach zvyčajne prichádzajú už krátko po novoročných ohňostrojoch a prípitku. Kým niektorým ľuďom sa ich podarí dodržať len pár týždňov a potom na ne zabudnú, iní s nimi žijú po celý rok. Ako sú na tom populárni slovenskí influenceri? A ako dotiahnuť predsavzatia do úspešného cieľa?

Ema Müller, Vedátor či marsonautka Musilová. Aké sú predsavzatia influencerov na rok 2023?
Archív Michaely Musilovej

Marsonautka Michaela Musilová

Astrobiologička Michaela Musilová priznala, že koncept každoročných cieľov neuznáva. "Dávam si skôr životné ciele alebo na nejaké určité obdobie. Napríklad, teraz sa sústredím na svoj projekt Koruna Zeme. Naplánovala som si ho na nasledujúce 2-3 roky. Každý rok mám k tomu určité plány či predsavzatia," uviedla. Vyvsvetlila, že sa týkajú špeciálneho tréningu či fyzickej a psychickej prípravy. Pre projekt potrebuje zaobstarať financie.

Slovenská marsonautka odporúča dávať realistické ciele. "Treba mať aj nejaký časový rozvrh. Veľakrát si ľudia dávajú nie veľmi konkrétne predsavzatia, ako napríklad, že chcú byť šťastnejší. Nevedia to však konkrétne realizovať," vysvetlila. Konkrétne ciele budú podľa nej fungovať najlepšie, ak si ich vyškrtneme zo zoznamu. Vyhnete sa tak sklamaniu. "Mimo pracovných cieľov mám aj osobné. Už dlhšiu dobu hovorím, že si musím nájsť viac času na seba, takže som sa rozhodla viac konkretizovať tento cieľ," povedala.

Minulý rok sa jej nepodarilo splniť toto predsavzatie tak, ako si predstavovala. "Minulý rok som si predsavzala, že chcem menej obetovať súkromný život, ale treba to robiť konkrétnejšie. Chcela som viac času na tanec, ktorý ma veľmi baví. Teraz sa mi podarilo, že chodím približne dvakrát mesačne na tanec West Coast Swing. V tomto chcem pokračovať a pripojiť k tomu spev, pretože ma vždy bavil," opísala slovenská astrobiologička. Rozhodla sa preto, že si v nasledujúcom mesiaci nájde kurz alebo trénerku spevu.

Nezabudla ani na svojich blízkych a kamarátov, s ktorými v minulosti pre vyťažený pracovný život trávila veľmi málo času. "V čom chcem naďalej pokračovať je, že budem pravidelne komunikovať so svojimi blízkymi a kamarátmi, pretože v minulosti som to veľakrát musela obetovať," povedala Musilová. Teší sa, že v súčasnosti je jej komunikácia s blízkymi lepšia, neznamená to však pre ňu, že sa na to prestane sústrediť. "Dôležité pri predsavzatiach je, že aj keď sa nám niečo podarilo dosiahnuť, nesmiete na to prestať myslieť, inak od toho upustíte," poskytla radu na záver.

Vedátor

Teoretický fyzik Samuel Kováčik, ktorý spoluzaložil úspešný projekt Vedátor je skôr za krátkodobé predsavzatia a nemusia nutne začať v januári.

"Hľadám ako optimalizovať to, čo robím. Napríklad si poviem, že si najbližší mesiac každý deň na tri hodiny vypnem úplne všetky notifikácie a 100-percentne sa venujem práci. Alebo si poviem, že skúsim piť menej kávy a potom pozorujem, čo to so mnou spraví," vysvetlil Kováčik.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok