Putin obvinil Západ, že sa snaží roztrhať Rusko. Šéf Kremľa má vraj iný cieľ

ta3 tasr
25.12.2022 12:01

Ruský prezident Vladimir Putin kritizoval Západ za pokus "roztrhať" Rusko. Vyplýva to zo zverejnenej časti rozhovoru, ktorý odvysiela štátna televízia Rossija 1 neskôr v nedeľu. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Putin obvinil Západ, že sa snaží roztrhať Rusko. Šéf Kremľa má vraj iný cieľ
TASR/AP

"Jadrom toho všetkého je politika našich geopolitických protivníkov, ktorých cieľom je roztrhať Rusko, historické Rusko," povedal Putin. "Vždy sa snažili 'rozdeľovať a panovať'... Naším cieľom je niečo iné - zjednotiť ruský ľud," dodal ruský prezident.

"Sme pripravení rokovať so všetkými zainteresovanými o prijateľných riešeniach, ale je to na nich - my nie sme tí, ktorí odmietajú rokovať, oni áno," povedal Putin v rozhovore pre štátnu televíziu Rossija 1.

Vyhlásil tiež, že ruské sily zničia najpokročilejší americký systém protivzdušnej obrany Patriot. "Samozrejme, že to zničíme, na 100 percent!" povedal Putin.

USA v stredu oznámili, že Ukrajine poskytnú na obranu pred ruskou agresiou systémy Patriot v rámci balíka pomoci v hodnote 1,85 miliardy dolárov. Putin to vo štvrtok označil za "predlžovanie konfliktu".

Poradca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak v reakcii na Putinove výroky o tom, že Moskva je pripravená rokovať a Kyjev a jeho západní spojenci vraj ale rozhovory odmietajú, uviedol, že ruský prezident sa musí vrátiť do reality a priznať, že je to Rusko, kto odmieta rokovania. "Rusko jednostranne napadlo Ukrajinu a zabíja jej občanov. Rusko nechce rokovania, ale snaží sa vyhnúť zodpovednosti," napísal Podoljak na Twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok