Mobilizácia vyhnala Rusov do sveta. Parlament plánuje zákon, ktorý im nariadi platiť vyššie dane

ta3 čtk
25.12.2022 10:59

Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, pripravuje zákon, na základe ktorého majú byť zvýšené dane Rusom, ktorí opustili krajinu. Podľa agentúry Reuters to uviedol predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin. Od februárovej ruskej invázie na Ukrajinu, ale hlavne po vyhlásení mobilizácie na jeseň, odišli z Ruska desiatky tisíc ľudí.

Rusko obsadilo kľúčový vodný kanál, Krymský polostrov bude mať opäť prístup k zásobovaniu
TASR/AP

"Tí, ktorí opustili Ruskú federáciu, nielenže na diaľku pracujú pre ruské firmy, ale tiež požívajú všetky výhody, ktoré im to dáva v súlade s legislatívou našej krajiny," napísal Volodin na sociálnej sieti Telegram. "Je správne zrušiť im výhody a zaviesť pre nich vyššiu sadzbu dane. Na príslušných zmenách legislatívy pracujeme," dodal.

Koľko Rusov od začiatky vojny svoju vlasť opustilo, nie je zrejmé. Niektoré miestne médiá písali, že do začiatku októbra ich odišlo až 700-tisíc. Mnohí z nich sa tak rozhodli po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin v septembri vyhlásil čiastočnú mobilizáciu.

"Tí, ktorí si uvedomili, že urobili chybu, sa už vrátili. Zvyšok by mal pochopiť, že prevažná väčšina spoločnosti ich krok nepodporuje a domnieva sa, že zradili svoju krajinu, príbuzných a priateľov," tvrdí predseda dumy Volodin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok