V okupovanom Melitopole vybuchlo auto s Rusmi, úrady hlásia dvoch zranených

ta3 čtk
23.12.2022 12:10

V centre okupovaného Melitopolu v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny dnes vybuchol automobil používaný ruskými okupantmi, oznámili ukrajinské médiá s odvolaním sa na starostu Ivana Fedorova. Výbuch si vyžiadal dvoch zranených, uviedol Vladimír Rogov z Ruskom dosadené oblastné správy.

Požiar ubytovne v Bratislave
TA3 / David Duducz

"Veľký výbuch v centre Melitopolu. Podľa očitých svedkov vyletel do povetria automobil používaný Rusmi. Informácie o stave cestujúcich sa upresňuje," povedal Fedorov na sociálnej sieti. Neskôr podľa denníka upresnil, že terčom útoku sa stal kolaborant, slúžiaci okupantom ako jeden z policajných veliteľov.

"V dôsledku výbuchu auta v centre Melitopolu utrpeli dvaja ľudia zranení," povedal ruským novinárom Rogov, ktorého ukrajinské médiá označujú za "gauleitera". Tento titul v nacistickom Nemecku označoval straníckeho náčelníka daného územia.

V okupovaných mestách na juhu Ukrajiny čas od času dochádza k atentátom na ruských predstaviteľov a ich miestnych spolupracovníkov, prípadne explózie poškodzujú mosty a trate na ruských zásobovacích trasách. Útoky bývajú pripisované ukrajinskému odboju, alebo akciám špeciálnych síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok