Kišš: Pomoc s energiami je príliš intenzívna. Nebude dlhodobo udržateľná, súhlasil Viskupič

ta3/Dominik Pálka
22.12.2022 20:52

Expert strany pre financie a ekonomiku Štefan Kišš (PS) v relácii Téma dňa povedal, že pomoc s energiami "je až príliš intenzívna a štedrá". Predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽaNO) tieto vyjadrenia kritizoval. Predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) uviedol, že pomoc vo výške osem miliárd eur nebude dlhodobo udržateľná.

tema_dna_82.jpg
TA3

Podľa Kišša ide o príliš veľkú pomoc

Štefan Kišš si myslí, že pomoc s energiami "je až príliš intenzívna a štedrá". "Občania sú chranení, na druhej strane minieme veľa peňazí na túto pomoc. Dostanú ju úplne všetci, teda aj tí, ktorí to možno ani nepotrebujú. Nie je optimálne, že sú aj odtrhnutí od reality," vysvetlil. Dodal, že to môže viesť k nezodpovednosti pri šetrení energiami. 

Vetrák vyjadrenia Kišša kritizoval. "Energetická kríza tu tiež nebude desať rokov. Vláda, ktorá tu bude potom, tiež bude musieť hľadať riešenia. Celý rozpočet je o pomoci ľuďom, ktorí to potrebujú," povedal.

Viskupič povedal, že pomoc vo výške osem miliárd eur nebude dlhodobo udržateľná. "Vláda chce všetko minúť v budúcom roku. Nemáme nekonečné množstvo peňazí. Krajina musí pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Tí najchudobnejší sa budú skladať bohatým," kritizoval.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok