Kailiová, ktorá čelí obvineniu z korupcie, zostane naďalej vo väzbe, rozhodol súd

TA3 ČTK
22.12.2022 19:24

Bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová, ktorá čelí obvineniu z korupcie, zostane naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom vo štvrtok súd v Bruseli, ktorý jej predĺžil väzbu o mesiac. Podľa agentúry Reuters sa Kailiová môže do 24 hodín odvolať. Grécka politička je podozrivá v prípade týkajúcom sa úplatkov zo strany Kataru pre európskych činiteľov. Vinu popiera.

Kailiová, ktorá čelí obvineniu z korupcie, zostane naďalej vo väzbe, rozhodol súd
TASR/AP

Právnici Kailiovej žiadali súd o prepustenie a ponúkali, že pohyb 44-ročnej ženy mimo väzobnej väznice by mohol byť monitorovaný elektronickým náramkom. "Eva Kailiová je nevinná," zdôraznil vo štvrtok pred súdom jej právny zástupca, ktorý v stredu gréckej televízii povedal, že politička je v zlom psychickom stave.

Súd ale žiadosti Kailiovej nevyhovel. Politička, ktorú jej kolegovia tento mesiac zbavili funkcie podpredsedníčky europarlamentu, sa do väzby spolu s trojicou ďalších osôb dostala 11. decembra kvôli podozreniu, že sa za finančné a vecné dary snažila uplatňovať svoj vplyv v prospech Kataru. Obvinená je aj z prania špinavých peňazí.

Podľa správ médií sa pozornosť polície, ktorá prípad vyšetruje niekoľko mesiacov, sústredí aj na Maroko, ktoré sa údajne pokúšalo získavať priazeň podobným spôsobom ako Katar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok