Musk sa podriadil výsledku ankety, aby odstúpil. Hľadá nového šéfa Twitteru

ta3 čtk
20.12.2022 17:34

Majiteľ a šéf americkej internetovej spoločnosti Twitter Elon Musk aktívne hľadá nástupcu, ktorý by ho nahradil na čele firmy. Informoval o tom server CNBC s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Užívatelia Twitteru sa v pondelok vyslovili pre Muskov odchod z funkcie šéfa podniku. Musk, ktorý anketu inicioval, sľúbil, že sa jej výsledku podriadi.

Musk sa podriadil výsledku ankety, aby odstúpil. Hľadá nového šéfa Twitteru
TASR/AP

Musk, ktorý je tiež šéfom automobilky Tesla, v októbri kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov. Twitter po prevzatí prechádza výraznými zmenami. Musk okrem iného prepustil zhruba polovicu zamestnancov a začal obnovovať niektoré zrušené účty.

Už skôr uviedol, že jeho pôsobenie na čele Twitteru bude iba dočasné. V nedeľu však na svojom twitterovom účte napísal, že žiadny nástupca zatiaľ neexistuje. "Nejde o nájdenie šéfa. Ide o nájdenie šéfa, ktorý dokáže udržať Twitter pri živote," upozornil.

Mnoho podnikov na sieti Twitter pozastavilo reklamu kvôli obavám, že pod novým vlastníkom by sa na nej mohlo objavovať viac závadných príspevkov. Musk minulý mesiac uviedol, že spoločnosť Twitter utrpela "masívny pokles príjmov" a prerába štyri milióny dolárov denne. Nevylúčil, že firma by mohla zbankrotovať.

Muskovo prevzatie Twitteru má negatívny vplyv na cenu akcií automobilky Tesla. Investori majú obavy, že Musk príliš rozptyľuje svoju pozornosť a nevenuje sa dostatočne riadeniu Tesly. Cena akcií Tesly sa tak od začiatku tohto roka prepadla o viac ako polovicu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok