Užívatelia Twitteru zahlasovali za to, aby Musk skončil vo funkcii riaditeľa spoločnosti

TA3 ČTK
19.12.2022 08:47

Väčšina užívateľov sociálnej siete Twitter sa v hlasovaní vyslovila za odchod Elona Muska z funkcie riaditeľa rovnomenného podniku. Ukázali to výsledky po skončení hlasovania. Musk toto hlasovanie sám v nedeľu večer inicioval a sľúbil, že výsledku sa podriadi. Za odchod miliardára Muska z čela Twitteru sa vyslovilo 57,5 percenta z viac ako 17 miliónov hlasujúcich.

Päťdesiatjedenročný Musk je šéfom Twitteru od začiatku novembra. Od doby, čo sa ujal vedenia, čelí Twitter kritike okrem iného za odstraňovanie účtov, ktoré boli zriadené len za účelom propagácie konkurenčných sietí, alebo za blokovanie účtov prominentných novinárov.

Musk sa vždy prezentoval ako zástanca slobody slova. Na Twitteri ale propagoval konšpiračné teórie a využil ho na propagáciu amerických republikánov. Sieť sa v posledných rokoch vyvinula na dôležitú komunikačnú platformu. Pre svoju prácu a kontakt s verejnosťou ju využívajú vlády, úrady a politici.

Musk firmu Twitter kúpil na konci októbra zhruba za 44 miliárd dolárov. Twitter už za Muskovho vedenia rozpustil dobrovoľnícky tím, ktorý vznikol v roku 2016 a ktorého zmyslom bolo Twitteru dávať rady ohľadom rozhodnutí týkajúcich sa fungovania platformy.

Musk sa angažuje vo viacerých oblastiach, je napríklad aj šéfom automobilky Tesla či vesmírnej spoločnosti SpaceX. Po prevzatí Twitteru prepustil najvyšší manažment a zhruba polovicu zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok