Zelenskyj navštívil bojmi zasiahnutý Bachmut a odovzdal vyznamenania vojakom

ta3 TASR
20.12.2022 12:24

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil v utorok mesto Bachmut na východe krajiny, kde už niekoľko mesiacov prebiehajú jedny z najťažších bojov s ruskými silami. Informovala agentúra AFP, ktorá sa odvolala na ukrajinskú prezidentskú kanceláriu.

Zelenskyj sa v Bachmute stretol s predstaviteľmi armády a odovzdal vyznamenania vojakom, ktorí už viac než štyri mesiace odrážajú ruské pokusy o dobytie mesta. Bachmut, ktorý mal pred vojnou zhruba 70-tisíc obyvateľov, sa nachádza na hlavnej ceste vedúcej do dôležitých miest Sloviansk a Kramatorsk, ktoré ovládajú Ukrajinci.

"Zelenskyj navštívil frontovú líniu v Bachmute a tamojším vojakom odovzdal vyznamenania a dary. Prezident už z Bachmutu odišiel," povedal verejnoprávnej stanici Suspilne prezidentov hovorca Serhij Nykyforov. Zelenskyj navštívil pozície mechanizovaných brigád, ktorých vojaci útočia na ruských vojakov na vstupe do mesta, a vypočul si situačnú správu tamojšieho velenia.

Ruské jednotky, medzi ktorými hrajú prím príslušníci takzvanej Vagnerovej skupiny, sa o dobytie Bachmutu pokúšajú už od začiatku augusta, ukrajinskí vojaci im však kladú tvrdý odpor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok