Thajskí záchranári po lodnej nehode našli jedného živého člena posádky a päť obetí

ta3 ČTK
20.12.2022 11:08

Záchranári v utorok našli jedného preživšieho a päť mŕtvych z posádky plavidla thajského vojenského námorníctva 60 kilometrov od miesta nehody, ktorá sa stala v nedeľu v Thajskom zálive. Informovala o tom agentúra AP. Naďalej je nezvestných 24 ľudí. Podľa skorších informácií boli zachránení dvaja členovia posádky, ale vojenskí predstavitelia informácie neskôr upravili. Podľa agentúry AP thajskí predstavitelia priznali, že na lodi nebol dostatok záchranných viest pre všetkých ľudí na palube.

Thajskí záchranári po lodnej nehode našli jedného živého člena posádky a päť obetí
TASR/AP

Korveta, ktorá bola na rutinnej hliadke, sa dostala do problémov v nedeľu okolo 23:30 miestneho času (17:30 SEČ) po tom, čo ju na rozbúrenom mori zaplavila voda a spôsobila výpadok elektriny. Loď, ktorá sa potom stala zle ovládateľnou, sa naklonila na bok a napoly sa potopila. Miesto nešťastia sa nachádza asi 40 kilometrov od pobrežia provincie Praťúapkchíríkchan južne od Bangkoku.

"Stále máme nádej," uviedol náčelník štábu námorníctva. Dodal, že vietor, ktorý fúka smerom k pevnine, by mohol pátraniu pomôcť. Podľa veliteľa thajského vojenského námorníctva však existuje len malá pravdepodobnosť, že nezvestní v mori prežijú dlhšie ako dva dni.

Bezprostredne po nehode sa podarilo dostať do bezpečia 75 členov posádky a po ďalších 30 záchranári pátrali. Thajské úrady oznámili nájdenie piatich tiel a jedného preživšieho. Veliteľ thajského námorníctva uviedol, že preživší je zoslabnutý.

Témy: Bangkok Thajsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok