V Thajskom zálive havarovala loď thajského námorníctva, 31 ľudí je nezvestných

TA3 ČTK
19.12.2022 07:16

V Thajskom zálive sa v nedeľu večer v silnom vetre čiastočne potopila korveta thajského námorníctva. Zachrániť sa podarilo 75 členov posádky, po 31 nezvestných sa ďalej pátra, uviedla v pondelok agentúra AP. Na miesto havárie vyrazili tri fregaty a dva vrtuľníky.

Korveta, ktorá bola na rutinnej hliadke, sa dostala do problémov v nedeľu okolo 23:30 miestneho času (17:30 SEČ) po tom, čo ju na rozbúrenom mori zaplavila voda a spôsobila výpadok elektriny. Loď, ktorá bola následne zle ovládateľná, sa naklonila na bok a napoly sa potopila. Miesto nešťastia sa nachádza asi 40 kilometrov od pobrežia provincie Praťúapkchíríkchan južne od Bangkoku.

Na palube bolo v čase havárie 106 ľudí. Záchranné práce komplikovalo spočiatku počasie; v severnom a strednom Thajsku panujú veľmi nízke teploty a juh krajiny trápia búrky a záplavy. Podľa agentúry AP sa ale vysoké vlny, ktoré nehodu spôsobili, dnes čiastočne upokojili.

Jeden zo zachránených členov posádky uviedol, že musel plávať tri hodiny v mori, kým bol z vody vytiahnutý. Na loď podľa neho dorážali vlny vysoké tri metre. Jedenásť zachránených členov námorníctva bolo hospitalizovaných, päť z nich utrpelo vážne zranenia.

Miestne médiá oznámili, že nešťastie si vyžiadalo jedného mŕtveho, čo ale námorníctvo poprelo s tým, že obeť pochádzala z iného plavidla. Pátranie po nezvestných prebieha v oblasti s rozlohou 16 kilometrov štvorcových.

Témy: Bangkok Thajsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok