Poslanci parlamentu presunuli viaceré body programu, ďalšia schôdza je naplánovaná na január 2023

ta3 TASR
20.12.2022 09:37

Poslanci presunuli viaceré body programu na najbližšiu riadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR. Jej začiatok je plánovaný v závere januára 2023.

Ide o novely Trestného poriadku i Trestného zákona z dielne Tomáša Tarabu (nezaradený). Rovnako sa presúva aj jeho návrh ústavného zákona, ktorým chcel doplniť možnosť zániku poslaneckého mandátu v NR SR o prípad, ak sa v platnom referende rozhodne o skrátení volebného obdobia.

Presúva sa aj novela zákona o obecnom zriadení, ktorou chce Tomáš Valášek (nezaradený) zaviesť povinnosť premenovať ulice nazvané po predstaviteľoch nedemokratických režimov. Ale aj novela Trestného poriadku z dielne Kataríny Hatrákovej (nezaradená). Poslankyňa chce zmenou zabezpečiť riadny procesný postup prehliadky priestorov výkonu advokácie tak, aby nedochádzalo k ohrozeniu práv občanov a k svojvoľným a nezákonným postupom orgánov činných v trestnom konaní (OČTK).

Na január sa odsúvajú aj dva návrhy Miroslava Kollára (nezaradený). Novelou zákona o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie mieni posilniť povinnosti orgánov verejnej moci a verejných funkcionárov odpovedať na otázky novinárov.

Medzi presunutými bodmi je aj novela zákona o osobitnom odvode z podnikania v regulovaných odvetviach, ktorej cieľom je zabezpečiť dodatočné finančné zdroje na financovanie základných verejných funkcií štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok