Vo veku 63 rokov zomrel frontman britskej kapely The Specials Terry Hall

TA3 ČTK
20.12.2022 08:21

Vo veku 63 rokov po krátkej chorobe zomrel frontman britskej ska kapely The Specials Terry Hall. Skupina o tom informovala vo vyhlásení zverejnenom v pondelok na Facebooku.

Vo veku 63 rokov zomrel frontman britskej kapely The Specials Terry Hall
Facebook/The Specials

"Terry bol skvelý manžel a otec a jeden z najláskavejších, najzábavnejších a najúprimnejších ľudí," napísala kapela na Facebooku. "Jeho hudba a vystúpenie vystihovali samu podstatu života... radosť, bolesť, humor, boj za spravodlivosť, ale hlavne lásku... Bude hlboko chýbať všetkým, ktorí ho poznali a milovali," dodala.

Hall sa narodil v roku 1959 v anglickom Coventry a koncom 70. rokov sa preslávil v skupine The Specials. V roku 1981 sa ich skladba Ghost Town na niekoľko mesiacov dostala na čelo britskej hitparády. Potom kapelu spolu s muzikantmi Nevillom Staplem a Lynvalom Goldingom opustil a založil skupinu Fun Boy Three.

Hallov život sa zmenil, keď ho v dvanástich rokoch uniesol učiteľ. "Bol som unesený, odvezený do Francúzska a štyri dni sexuálne zneužívaný," povedal v roku 2019 časopisu The Spectator. "A potom som dostal päsťou do tváre a ponechaný na kraji cesty," dodal. Spevák poznamenal, že sa celý život kvôli tomu stretával s depresiami.

Po hudobnej kariére mimo The Specials sa k skupine po rokoch znova pripojil v pozmenenej zostave. Vlani kapela vydala cover verziu protestných piesní. Počas svojej kariéry Hall spolupracoval aj s ďalšími umelcami, napríklad s rapperom Trickym, skupinou Gorillaz či speváčkou Lily Allen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok