Návrat Fica by bola veľká prehra, myslí si Budaj. Vysvetlil, prečo odchádza od Matoviča

ta3/Soňa Búranová, PB
19.12.2022 21:21

Pád vlády zrejme nič nevyriešil, naopak, politickú situáciu len viac zamotal. Parlament totiž nemá riadny legislatívny nástroj na to, aby si skrátil volebné obdobie. 90 hlasov na zmenu Ústavy SR sa bude hľadať len veľmi ťažko. Nezmení to ani liberálna platforma Jána Budaja, ktorý síce opúšťa Igora Matoviča, ale predčasné voľby nechce. Viac povedal v relácii ta3 Téma dňa.

20221219_tema_dna_2.jpg
TA3

OĽANO rešpektuje

"My sme robili, kým to malo zmysel vo vnútri prostredia. Nevynášali sme von, nevyzývali sme nikoho na odchod, neviedli sme žiadnu vnútrostranícku vojnu. Platforma hlasovala celý čas lojálne a aj plánuje hlasovať lojálne s fungovaním vlády Eduarda Hegera," vysvetlil minister životného prostredia. Rešpektuje OĽANO ako subjekt, ktorý založil a riadi Igor Matovič, no jeho vnútornú sebereflexiu vraj riešiť nebude. Myslí si, že v súčasnej politickej situácii normálne hovoriť, kde urobili chybu.

V novom storočí sa však podľa neho prehĺbila kríza celého systému politických strán. "Vyhrať 25 % a mať ústavnú väčšinu je pre demokratov tak zriedkavé, že sa im to za 33 rokov podarilo len trikrát," uviedol. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok