Santos skončil na lavičke portugalskej futbalovej reprezentácie. Nahradiť by ho mohol Mourinho

ta3 TASR
15.12.2022 21:37

Fernando Santos odstúpil z postu trénera portugalskej futbalovej reprezentácie. K tomuto kroku sa odhodlal päť dní po tom, ako jeho zverenci prehrali vo štvrťfinále MS v Katare s Marokom 0:1. Informovali o tom predstavitelia národnej federácie na oficiálnej webstránke.

V kvalifikácii EURO 2024, v ktorej bude Portugalsko jedným zo súperov Slovenska, tak povedie tím z Iberského polostrova nový kouč. "Odchádzam s pocitom obrovskej vďačnosti. Keď vediete tím, musíte niekedy urobiť náročné rozhodnutie. Je prirodzené, že nie všetci sú šťastní z kroku, ktorý som urobil," uviedol 68-ročný Santos pre web Portugalskej futbalovej federácie. Jedným z hlavných kandidátov na uvoľnený post je podľa denníka Record Jose Mourinho, súčasný kouč AS Rím. Miestne médiá medzi možných nástupcov radia aj trénera portugalskej dvadsaťjednotky Ruia Jorgeho, Abela Ferreiru z Palmeirasu, Paula Fonsecu (Lille), Ruia Vitoriu (Egypt) či Jorgeho Jesusa (Fenerbahce).

Santos sa ujal svojho postu v roku 2014. V lete 2016 priviedol Portugalsko k triumfu na ME vo Francúzsku. V roku 2019 jeho tím zvíťazil v prvej edícii Ligy národov. Na MS 2018 v Rusku postúpili Portugalci do osemfinále. V Katare prešli v tejto fáze turnaja cez Švajčiarsko (6:1), no vo štvrťfinále prekvapujúco nestačili na Maročanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok