Musk podnikne právne kroky proti účtu, ktorý sleduje jeho súkromné lietadlo

ta3 TASR
15.12.2022 11:46

Podnikateľ a miliardár Elon Musk oznámil, že podniká právne kroky proti používateľovi sociálnej siete Twitter, ktorý sleduje Muskovo súkromné lietadlo. Takéto konanie podľa Muska ohrozuje jeho syna. Informujeme podľa správy z webovej stránky stanice BBC.

Musk podnikne právne kroky proti účtu, ktorý sleduje jeho súkromné lietadlo
TASR/AP

Musk v noci na štvrtok na Twitteri napísal, že fanatik noc predtým sledoval v Los Angeles auto, v ktorom sa viezol Muskov syn Lil X. Prenasledovateľ autu "zabránil v pohybe a vyliezol na kapotu". V stredu bol pozastavený používateľský účet @ElonJet, ktorý má viac než pol milióna odberateľov. Jeho majiteľ, 20-ročný Jack Sweeney, využíval verejne dostupné informácie o sledovaní letov a tweetoval zakaždým, keď Muskovo lietadlo vzlietlo alebo pristálo.

"Voči Sweeneymu a organizáciám, ktoré podporujú poškodzovanie mojej rodiny, sa uskutočňujú právne kroky," dodal Musk. Sweeney pre BBC poprel, že incident má spojenie s jeho používateľským účtom.

Sweeney je študent z amerického štátu Florida a prevádzkuje aj desiatky ďalších účtov, ktoré sledujú súkromné lety bohatých Američanov – vrátane spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa, zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa či šéfa spoločnosti Meta Marka Zuckerberga, píše BBC. Tento študent oznámil, že Twitter sa po "dôkladnom prehodnotení" rozhodol natrvalo zrušiť jeho účet z dôvodu porušenia pravidiel tejto sociálnej siete.

Musk podľa BBC záležitosť s účtom @ElonJet rieši už dlhodobo a raz údajne Sweeneymu ponúkol 5000 dolárov, ak účet zruší. Miliardár a podnikateľ Musk prevzal Twitter ako vlastník v októbri a odvtedy zaviedol viacero zmien i v oblasti kontroly príspevkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok