Linhart odchádza z klubu Sme rodina: Žiadam okamžitú demisiu vlády! Ultimátum vypršalo

ta3
15.12.2022 11:09

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Patrick Linhart je za okamžitú demisiu vlády. Uviedol to vo svojom príspevku na Facebooku. Hlasovanie o vyslovení nedôvery Hegerovej vláde sa má uskutočniť vo štvrtok, 15. decembra, o 17:00.

Linhart odchádza z klubu Sme rodina: Žiadam okamžitú demisiu vlády! Ultimátum vypršalo
TASR - Jaroslav Novák

Linhart uviedol, že doteraz nepočul nič iné, len prázdne sľuby. "Žiadam okamžitú demisiu vlády! Ultimátum vypršalo," napísal na sociálnej sieti. V otázke podpory možnej novej vláde je opatrný, bude to závisieť od jej zloženia. Má však jasno v tom, kto by nemal byť jej súčasťou. "Podmienkou je vláda bez Igora Matoviča a Romana Mikulca. Inak nemáme ani o čom diskutovať," dodal Linhart.

Linhart zároveň oznámil, že odchádza z klubu Sme rodina. Svoj krok na sociálnej sieti odôvodnil tým, že sa nepodarilo presadiť potravinový semafor.

"Odchádzam z klubu Sme rodina. Pred voľbami som vyhlásil, že podporím akékoľvek hnutie, či stranu, ktorá mi dopomôže k zavedeniu potravinového semafora. I napriek tomu, že bol klub Sme rodina veľkou oporou a i napriek snahám a skvelej podpore Borisa Kollára sa tento sľub hnutia voči mne a mojim voličom nepodarilo naplniť," zdôvodnil Linhart.

Odchod z klubu Sme rodina už avizovali aj Martin Borguľa a Ján Krošlák. Hlasovať chcú v NR SR za návrh na vyslovenie nedôvery vláde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok