Vetrák: OĽANO odmieta predčasné voľby. Taraba sa však chce dohodnúť na termíne

ta3/Dominik Pálka
14.12.2022 20:57

Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR a poslanec Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽANO) v relácii Téma dňa povedal, že hnutie OĽANO neorganizuje zákulisné rokovania. Poslanec NR SR Tomáš Taraba (Život - NS) vyzýva na dohodu o predčasných voľbách.

ta3_82.jpg
TA3

Taraba chce dohodu

"Najdôležitejším cieľom opozície je dostať sa k voľbám. Poďme sa dohodnúť na konkrétnom termíne predčasných volieb. Ak nepríde k dohode, tak my (Taraba a Kuffovci - poz. red.) budeme hlasovať za pád vlády," vyzval poslanec Taraba. 

Vetrák kritizoval, že opozícia sa nevie dohodnúť na konkrétnom termíne predčasných volieb. "Jedna strana chce jún, jedna chce máj a ďalšia chce september," reagoval na Tarabu.

Poslanec Martin Klus (nezaradený) verí, že prestávka ešte niečo zmení. "OĽANO a Sme rodina budú rozhodujúci pri možnosti vypísania predčasných volieb. Za dva dni mohlo prísť k posunom," dodal. Klus by chcel, aby neprišlo k pádu vládu. "Našlo sa tu 77 poslancov, ktorí do toho chcú ísť, ale nie je to zodpovedné. Najprijateľnejším scenárom by bola rekonštrukcia vlády alebo riadená demisia premiéra Eduarda Hegera," uviedol poslanec. Podľa neho nie je vhodné, aby sa v súčasnosti skracovalo volebné obdobie.

Poslanec Ján Krošlák (nezaradený) povedal, že názor nezmení a zahlasuje za pád vlády. "Musím skonštatovať, že posledné tri mesiace sa v parlamente odohráva riadený chaos," kritizoval. Podľa neho je potrebné čo najskôr vypísať predčasné voľby.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok