Vetrák: OĽANO odmieta predčasné voľby. Taraba sa však chce dohodnúť na termíne

ta3/Dominik Pálka
14.12.2022 20:57

Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR a poslanec Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽANO) v relácii Téma dňa povedal, že hnutie OĽANO neorganizuje zákulisné rokovania. Poslanec NR SR Tomáš Taraba (Život - NS) vyzýva na dohodu o predčasných voľbách.

ta3_82.jpg
TA3

Zatiaľ čo opozícia odpočítava hodiny do švrtkového hlasovania o vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO), koalícia využíva čas na zákulisné rokovania a dohody. Poslanci, ktorí majú rozhodujúci hlas prichádzajú s rôznymi podmienkami, ktoré ak vláda nesplní, zahlasujú za ich koniec. O napätú situáciu sa zaujíma aj hlava štátu.

Vetrák odmietol špekulácie

Milan Vetrák odmietol špekulácie, že by hnutie OĽANO organizovalo zákulisné rokovania. "Ak sa uprednostní scenár, že chceme rokovať, tak rokovania by sa mali začať počas štvrtka. Robertovi Ficovi sme nič neponúkali. Odmietame aj predčasné voľby, keďže sme dostali mandát na štyri roky," vysvetlil Milan Vetrák. 

Uviedol, že prišla ponuka od Tomáša Tarabu, Štefana Kuffu a Filipa Kuffu. "Je to scenár, ktorý uprednostňuje hnutie Sme rodina. Je to ponuka, o ktorej treba diskutovať. Ponuka bola postavená na tom, že poslanci sú ochotní podržať vládu, ale trvajú na prijatí ústavného zákona o predčasných voľbách," skonštatoval Vetrák.

Taraba povedal, že ak vláda padne, tak strana Sloboda a Solidarita (SaS) odmietne predčasné voľby. "Hlavní aktéri nechcú predčasné voľby. Posúvame sa k formám inej vlády. Práve preto sa chceme dohodnúť na termíne predčasných volieb. Ak vláda padne, následkom bude, že bez prijatia ústavného zákona ich nevieme vyvolať," vysvetlil Taraba. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok