Čaputová sa stretla s Hegerom. Hovorili o vývoji aktuálnej situácie

ta3 TASR
14.12.2022 12:46

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok popoludní stretla s premiérom Eduardom Hegerom. Hovorili spolu o vývoji aktuálnej politickej situácie. Uviedol to prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Čaputová sa stretla s Hegerom. Hovorili o vývoji aktuálnej situácie
TASR - Jaroslav Novák

Poslanci Národnej rady SR v utorok posunuli hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde na štvrtok o 17.00 h. Prezidentka následne uviedla, že situáciu v parlamente pozorne sleduje. Zdôraznila, že akékoľvek riešenie vládnej krízy má aktuálne v rukách parlament alebo vláda. "Ja som, samozrejme, pripravená realizovať svoje kompetencie, keď na to príde," dodala. Slovensko podľa nej potrebuje pokoj, ako aj stabilnú a funkčnú vládu.

"Stretnutie sa uskutočnilo z iniciatívy predsedu vlády Eduarda Hegera, ktorý si ho vyžiadal, aby si s prezidentkou vymenili pohľady na aktuálnu krízu a povedali si, aké sú možnosti riešenia," priblížila hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť. Ako zdôvodnila, nie je jednoduché takýmto spôsobom zostaviť odborníkov na krátky čas, keďže úradnícka vláda sa väčšinou zostavuje do predčasných volieb. Zároveň znamená úradnícka vláda podľa nej prebranie politickej zodpovednosti v čase kríz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok