Situácia na východe Slovenska sa zlepšila, no vlaky aj tak meškajú desiatky minút

ta3 TASR
12.12.2022 15:29

Situácia na východnom Slovensku sa v súvislosti so snežením v pondelok oproti nedeli o čosi zlepšila. Meškania už nepočítajú v stovkách, ale väčšinou rádovo v desiatkach minút. Povedal to hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Situácia na východe Slovenska sa zlepšila, no vlaky aj tak meškajú desiatky minút
Facebook/ZSSK

Od skorého rána až doposiaľ na východe krajiny meškalo a mešká niekoľko vlakov rôznych kategórií (Ex, REX aj Os). "Aj keď zmeškané vlaky pribúdajú (a vzhľadom na aktuálne počasie pribúdať budú), meškania už nie sú také výrazné," uviedol. Keďže zmeškané vlaky a vagóny mali svoje trasy naplánované na celý deň aj mimo regiónu, meškania sa i v pondelok nabaľujú a prenášajú aj mimo východného Slovenska.

"Asi najproblematickejšia je situácia v úseku Košice - Prešov a späť, kde sú približne od 7.00 do 12.45 h osobné vlaky nahradené vlakmi kategórie REX, ktoré zastavujú ako osobné vlaky. Avšak pre vysoké meškanie spôsobené zlým počasím sa odriekli aj niektoré REX-y v úseku Prešov – Lipany," spresnil s tým, že odriekli aj niektoré osobné vlaky v smere Čierna nad Tisou - Prešov, či už v celom úseku alebo na trase Košice - Prešov.

V nedeľu vlaky ZSSK pre snehovú kalamitu premávali v obmedzenom režime. Meškalo približne 60 vlakov z Košíc na všetky smery, odrieknutých, v celom úseku alebo v časti úseku, ich bolo pre nepriaznivé počasie približne 40 a päť vlakov bolo nahradených náhradnou autobusovou dopravou v úseku Košice – Čaňa št. hr. Podľa Kováča malo najväčšie meškanie spolu osem vlakov vyšších kategórií, a to v rozsahu od 105 do 325 minút.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok