Košice naďalej trápi sneženie. Spoje MHD sú vypravované, môže však vzniknúť zdržanie

TA3 TASR
12.12.2022 08:47

Autobusy a električky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach sú v pondelok ráno vypravované. Keďže naďalej sneží, cestujúca verejnosť musí najmä na kopcovitých trasách počítať s prípadným meškaním približne do 20 minút. Potvrdil to hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík.

Košice naďalej trápi sneženie. Spoje MHD sú vypravované, môže však vzniknúť zdržanie
TASR/Roman Hanc

"Všetky električkové trate sa v noci podarilo očistiť. Ľudia sa dostanú do práce, aj keď treba počítať s nejakým zdržaním," povedal s tým, že všetky hlavne ťahy sú pre motoristov zjazdné. Magistrát zároveň vyzýva na ohľaduplnosť a opatrnosť na cestách.

V noci z nedele (11. 12.) na pondelok mesto evidovalo v teréne približne 40 mechanizmov a desiatky ľudí. Prioritou sú hlavné ťahy, chodníky smerujúce k zdravotníckym zariadeniam a zastávky MHD. Podľa Tokarčíka na čistenie mesta v maximálnej miere využívajú aj externé zdroje.

Ako potvrdil, v Košiciach naďalej zostáva v platnosti 1. stupeň kalamitnej situácie, ktorý mesto v súvislosti s nepriaznivým počasím vyhlásilo v nedeľu. "Umožňuje nám to efektívnejšie riadiť údržbu a čistenie ciest v rámci operačného plánu údržby," dodal.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok