Krvavý balík dostalo aj ukrajinské veľvyslanectvo v Grécku. Ide už o 33 prípadov vyhrážania v 17 krajinách

TA3 TASR
12.12.2022 13:57

Ukrajinské veľvyslanectvo v Grécku dostalo tzv. krvavý balík, oznámil hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenko. Informuje podľa pondelkovej správy televízie CNN.

Krvavý balík dostalo aj ukrajinské veľvyslanectvo v Grécku. Ide už o 33 prípadov vyhrážania v 17 krajinách
Twitter/Military news

"Adresa odosielateľov je rovnaká ako pri ostatných obálkach, ktoré už dostali iné ukrajinské veľvyslanectvá a konzuláty: Nemecké mesto Sindelfingen showroom áut značky Tesla," uviedol Nikolenko. Zároveň dodal, že grécka polícia už začala vyšetrovanie. "Tešíme sa zrýchlenie vyšetrovania nemeckých úradov činných v trestnom konaní," uviedol Nikolenko.

Vrátane incidentu v Grécku ide už o 33 prípadov vyhrážania ukrajinským veľvyslanectvá a konzulátom v 17 krajinách. Ide o "jeden pokus o teroristický útok, dve mínové výstrahy, jeden prípad vandalizmu, jednu písomnú hrozbu a 28 krvavých balíkov," zhrnul Nikolenko.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba minulú stredu uviedol, že v uplynulých dvoch týždňoch dostali podozrivé balíky ukrajinské diplomatické misie po celej Európe. Všetky mali rovnakého odosielateľa - predajcu automobilov Tesla v Nemecku. "Ako povedal Dmytro Kuleba, bez ohľadu na to, ako veľmi sa nepriatelia snažia zastrašiť ukrajinskú diplomaciu, neuspejú. Pracujeme smerom k víťazstvu," povedal Nikolenko.      

Ako prvá dostala balíček so zakrvavenými zvieracími začiatkom decembra ukrajinská ambasáda v Španielsku. Odvtedy už podobné balíky dostalo viaceré ďalšie ukrajinské diplomatické zastupiteľstvá vrátane veľvyslanectva v Prahe a konzulátu v Brne.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok