FOTO: Košice vyhlásili 1. stupeň kalamitnej situácie. Vlaky mali pre sneženie obrovské meškanie

TA3 TASR
11.12.2022 09:30

Mesto Košice v nedeľu ráno pre nepriaznivé počasie vyhlásilo 1. stupeň kalamitnej situácie. Informoval o tom hovorca magistrátu Dušan Tokarčík s tým, že silný vietor a intenzívne sneženie obmedzilo premávku mestskej hromadnej dopravy. Kým výprava autobusov bola pre kalamitu obmedzená, električky nejazdili vôbec. Vlaky jazdia s obmedzeniami.

FOTO: Košice vyhlásili 1. stupeň kalamitnej situácie. Vlaky mali pre sneženie obrovské meškanie
TASR/Roman Hanc

Údržba ciest pokračuje aj vo večerných a nočných hodinách. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že od pondelka (12. 12.) bude pre verejnosť opäť prístupný Verejný cintorín aj zoologická záhrada, ktoré boli v nedeľu pre nepriaznivé počasie a zachovanie bezpečnosti návštevníkov zatvorené.

"V uliciach mesta je 44 mechanizmov zimnej údržby, ktoré čistia komunikácie od snehu a ľadu. Prioritou je sprejazdnenie električkových tratí, ulíc v kopcovitom teréne a ciest a chodníkov v okolí zdravotníckych zariadení," uvádza magistrát. Vodičov a chodcov žiada o opatrnosť a ohľaduplnosť.

Vlaky meškajú

Situácia týkajúca sa vlakovej dopravy je stále napätá, vlaky jazdia s obmedzeniami. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti.

Najväčšie meškania spôsobené kalamitou boli od 105 do 325 minút. Išlo o IC vlaky a vlaky kategórie Ex smerujúce z Košíc do Bratislavy, ale aj vlak kategórie R smerujúci z Košíc do Zvolena a EN na trase Praha - Humenné.

"Manažér infraštruktúry intenzívne odstraňuje následky sneženia, prudkého vetra a značnej námrazy, v dôsledku čoho vznikajú od rána meškania," uviedla ZSSK s tým, že spolu so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) robia všetko pre obnovenie dopravy.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok