Záchranárska akcia v Jersey sa skončila, nezvestných je 12 ľudí

ta3 čtk
11.12.2022 11:04

Záchranári na ostrove Jersey v nedeľu dopoludnia ukončili pátraciu akciu v troskách domu, ktorý sa zrútil v sobotu po výbuchu. Neočakávajú, že by sa im v sutinách podarilo nájsť niekoho živého, uviedla stanica Sky News. Nezvestných je 12, potvrdených je 5 obetí.

Záchranárska akcia v Jersey sa skončila, nezvestných je 12 ľudí
Twitter/Matthew Hotton

Pátracia akcia pokračovala na ostrove v Lamanšskom prielive po celú noc. K miestnym záchranárskym tímom sa pridali aj špecialisti britského ministerstva obrany a ďalší hasiči. "Tímy záchranárov pracujú pod svetlometmi vo veľkej zime," uviedla v noci spravodajkyňa BBC Meghan Owenová. Podľa nej sa z trosiek ešte dnes ráno fajčilo.

Šéf miestnej polície Robin Smith dnes ráno oznámil, že pátracia akcia končí. Teraz príde na rad odstraňovanie trosiek. Podľa stanice Sky News záchranári nečakajú, že by sa im podarilo pod sutinami nájsť niekoho živého.

Podľa Smitha sa trojpodlažný dom po výbuchu úplne zrútil a teraz "ani nevyzerá ako budova". Podľa neho trosky zostávajú veľmi nebezpečné. Hasiči navyše v sobotu popoludní objavili v sutinách nové ohniská požiarov.

Zástupcovia miestnych úradov sa nechcú vyjadrovať k príčinám explózie. Podľa zástupcu hasičov Paula Browna "je príliš skoro na špekulácie". Médiá ale informovali, že možnou príčinou môže byť únik plynu. V piatok večer, len niekoľko hodín pred explóziou, totiž miestni obyvatelia privolali hasiči, pretože cítili plyn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok