Pri výbuchu v dome na britskom ostrove Jersey zahynuli traja ľudia

TA3 čtk
10.12.2022 16:55

Pri výbuchu v dome na britskom ostrove Jersey, ktorý sa nachádza v Lamanšskom prielive, zahynuli traja ľudia a ďalších asi desať osôb je nezvestných. Dnes večer to oznámila šéfka samosprávy v Jersey Kristina Mooreová. Predchádzajúca bilancia hovorila o jednej obete a 12 nezvestných. Príčinou explózie bol zrejme únik plynu, informovali britská televízna stanica Sky News a agentúra AFP.

Dvaja ľudia museli byť ošetrení v nemocnici. Záchranári teraz namiesto výbuchu v meste Saint Helier prehľadávajú, oznámila polícia na twitteri. Podľa policajného šéfa Robina Smitha môžu pátracie a záchranné práce trvať "niekoľko dní". "Je to tu naozaj zničené a veľmi nebezpečné pre všetkých našich ľudí," dodal. Popoludní polícia uviedla, že na mieste sú ešte ohniská požiaru a pátranie v sutinách je veľmi nebezpečné.

Oheň, ktorý explózia spôsobila, sa už podarilo uhasiť. K výbuchu podľa všetkého došlo okolo 04:00 miestneho času (05:00 SEČ).

Policajný šéf povedal, že sa zrútila celá trojposchodová budova. Poškodená bola aj susedná obytná budova, ktorej stav musia hasiči skontrolovať. Obyvatelia zničeného objektu už v piatok večer volali hasičom a sťažovali sa na zápach plynu. Po príčinách nešťastia spolu s vyšetrovali pátrajú aj zástupcovia miestneho distribútora plynu Island Energy.

Ostrov Jersey je súčasťou Normanských ostrovov, ktoré sú britským závislým územím. Žije na ňom vyše 100-tisíc ľudí. Výbuch je už druhou smutnou správou pre ostrov tento týždeň, píše AFP. V piatok pobrežná stráž ukončila pátranie po troch nezvestných rybároch, ktorých loď sa zrazila s trajektom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok