Muskove pravidlá vyhnali z Twitteru celebrity. Elton John platformu opúšťa pre šírenie dezinformácií

ta3 tasr
10.12.2022 11:41

Britský popový spevák a skladateľ Elton John v sobotu oznámil, že odchádza zo sociálnej siete Twitter. Ako dôvod uviedol nespokojnosť so zmenou pravidiel v súvislosti s dezinformáciami, ktorú na tejto platforme zaviedol jej nový majiteľ Elon Musk, informuje BBC.

Elton John opúšťa Twitter.
TASR/AP

"Celý život som sa snažil ľudí hudbou spájať. Je mi smutno, keď vidím, ako teraz dezinformácie náš svet rozdeľujú. Rozhodol som sa Twitter ďalej nepoužívať, lebo umožňuje šírenie takýchto dezinformácií bez kontroly," napísal spevák vo svojom poslednom príspevku na tejto platforme.

Musk v reakcii na rozhodnutie Eltona Johna vyjadril nádej, že spevák sa jedného dňa k používaniu tejto sociálnej siete vráti.

BBC pripomína, že odkedy Musk v októbri kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov, vyvolala táto platforma viacero kontroverzií – od šírenia dezinformácií o ochorení COVID-19, ktoré po novom nikto nekontroluje, až po znovuobnovenie niektorých zrušených účtov či službu predplateného overenia používateľov.

V dôsledku týchto zmien opustilo Twitter viacero známych osobností vrátane hercov Jima Carreya a Whoopi Goldbergovej či supermodelky Gigi Hadidovej. Všetci označili ako hlavný dôvod svojho odchodu práve nového majiteľa platformy Elona Muska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok