Máte tieto kozmetické výrobky doma? Úrad verejného zdravotníctva ich neodporúča používať

ta3/TASR
7.12.2022 10:51

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Írsku, Švédsku, Francúzsku, Taliansku, Litve, Českej republike a Spojenom kráľovstve. Informoval o tom Marek Eliáš z odboru komunikácie úradu.

Máte tieto kozmetické výrobky doma? Úrad verejného zdravotníctva ich neodporúča používať
TASR - Dano Veselský (ilu)

Vo výrobkoch sú nedovolené látky. Ide o zubnú pastu Tooth Faerie Toothpaste od výrobcu ToothFaerie, krém na zosvetlenie pokožky od WhiteGoldFranceInt či masku na vlasy s názvom Soin des cheveux - Masquekératine - keratinhairMask - Soinrégénérant - Cheveuxsecs - DryHair.

Nahlásené sú aj dva druhy sprejov na vlasy značky Splend'or, pánska voda po holení značky Omerta&Original Man a toaletná voda pre ženy značky Yuven Beauty. ÚVZ upozorňuje tiež na krém na zosvetlenie pokožky Light and natural Carotone Black spot corrector, pánsku vodu po holení značky True XN.

Kontrolné orgány nahlásili tiež krém na zosvetlenie pokožky Carolight Lightening beauty cream od Angel Cosmetics, parfumovanú vodu Golden Challenge, telový gél značky Cosmi či toaletnú vodu Gocci Gillian Boom značky Gordano Parfums.

Nebezpečnými sú ďalej maska na tvár Cherry Skin Rejuvenation Sleep Mask, gél Cool Aloe Restores Skin Moisture, telové mlieko Sun2 Fruit Passion a krém Noor Herbal beauty Cream Avocado & Aloe Vera. ÚVZ upozornil aj na krém na zosvetlenie pokožky Kojiesan skin lighteningfacecream a výrobok na ochranu pred slnečným žiarením Bielenda Sun Care Coconut Suntan Milk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok