Rusi poslali kuričov na front, teraz trpia v 30-stupňových mrazoch

ta3/hm
6.12.2022 10:44

Doma chodia v bundách a teplých nohaviciach. Obyvatelia viacerých miest a obcí na juhu Ruskej federácie sa sťažujú na výpadky teplej vody a kúrenia. Problémy vznikli v dôsledku častých havárií na potrubiach a nedostatku zamestnancov verejných služieb, ktorých mobilizovali do armády, aby bojovali na Ukrajine.

Rusi poslali kuričov na front, teraz trpia v 30-stupňových mrazoch
Profiemdia (ilu)

Bez kúrenia a teplej vody sa podľa webportálu idnes.cz ocitli tisíce obyvateľov miest Astrachan, Krasnodar aj Rostov nad Donom. Problémom čelia aj ľudia v obciach a mestách na Sibíri.

Podľa ruského servera Tajga.info, zostalo v noci na 29. novembra takmer 14-tisíc ľudí v Novosibirsku v 30-stupňových mrazoch. V dôsledku poškodeného potrubia zostalo vyše 90 bytových domov, materské školy aj zdravotnícke zariadenia bez dodávok tepla.

Výnimočný stav vyhlásili na konci novembra v jednej z ruských obcí v okrese Bodajbo, kde sa bez kúrenia pre haváriu ocitlo 64 ľudí. Postihnutým obyvateľom poskytli provizórne ubytovacie zaradenia, nikto z nich však ponuku nevyužil.

Nedostatok tepla zasiahol aj mesto Abakan na Sibíri. Prerušené dodávky tepla sa dotkli približne 70-tisíc ľudí v 270 bytových domoch.

Rusko mobilizovalo časť pracovníkov verejných služieb z mesta Astrachan do armády a poslalo ju k 205. motostreleckej brigáde v Chersonskej oblasti na Ukrajine, píšu ruské médiá. Mnoho zo zamestnancov skončilo po ústupe armády z Chersonu v ukrajinskom zajatí. Ruská federácia Ukrajinu vojensky napadla 24. februára 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok