Lukašenkova rodina si užíva luxus a drahé výlety v Európe, podľa príjmov však na to nemá

ta3
6.12.2022 09:15

Bieloruské investigatívne centrum zverejnilo informácie o luxusnom cestovaní rodiny prezidenta Alexandra Lukašenka. Náklady na drahé výlety manželky jedného z jeho synov sa mali vyšplhať na 480-tisíc eur, pričom jej príjmy sú podstatne nižšie, upozornili novinári.

Lukašenko
TASR/AP

V rokoch 2011 až 2019 si príbuzní bieloruského diktátora mali užívať luxus vo viacerých krajinách Európy, vrátane návštev drahých francúzskych reštaurácií, lyžovačiek v Rakúsku a dovoleniek v Taliansku, píše webportál Seznam Zprávy. Bieloruskí "kyberpartizáni" odhalili aj nákladné cesty do katarskej Dauhy, európskych miest Barcelona, Frankfurt, Mníchov, Viedeň, Ľubľana a mnohých ďalších. 

Výlety mala podnikať najmä nevesta prezidenta Anna Lukašenková, ktorá je manželkou jeho syna Dmitrija. Podľa investigatívneho centra sa mali náklady na jej luxusné výlety vyšplhať na 480-tisíc eur, pričom manželský pár Anna a Dmitrij priznali príjmy len vo výške približne 80-tisíc eur ročne. Ako uvádza český portál, životný štýl Anny Lukašenkovej tak nezodpovedá rodinnému účtovníctvu. 

Bieloruskí investigatívci tiež upozornili, že Lukašenkova nevesta mala na presun po svete používať vládne lietadlá. 

Bieloruský prezident sa po sfalšovaných prezidentských voľbách v roku 2020 dostal na sankčný zoznam Európskej únie, nachádza sa na nich aj jeho syn Dmitrij. Naopak, jeho žena Anna na čiernej listine nie je, vďaka čomu sa môže naďalej pohybovať po Európe, dodal portál.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok