Radačovský uviedol, že existujú rozpory vo vyšetrovaní smrti Lučanského. Spochybnil aj objektivitu znalcov

ta3/DP
5.12.2022 21:34

Právny zástupca rodiny Milana Lučanského Miroslav Radačovský spochybnil závery vyšetrovania smrti policajného exprezidenta, ktorým bolo vylúčené cudzie zavinenie. V relácii Téma dňa uviedol, že existujú rozpory.

radacovsky_5.jpg
TA3

Cudzie zavinenie bolo podľa neho vylúčené na základe dôkazov, ktoré v spise existujú, ale cudzie zavinenie nie je vylúčené na základe ďalších dôkazov, ktoré existujú mimo spisu. "Poškodená strana chcela, aby sa dokazovanie doplnilo o skutočnosti, ktoré sme navrhovali a zistilo sa, ako k týmto skutočnostiam prišlo," uviedol. Vymenoval, že v sťažnosti žiadali, aby boli doplnené znalecké posudky a aby boli vyhotovené aj iným znalcom. 

Radačovský povedal, že "neexistuje žiadny dôkaz a ani kamerový záznam, ktorý by potvrdili to, čo sa odohrávalo na týchto celách. Je faktom, že niekto ho našiel a prišlo k uduseniu. Generál sa nachádzal v polohe ležiac na bruchu na posteli a s obtočenou bundou okolo krku," dodal.

Radačovský tvrdí, že bol vykonaný znalecký posudok 31. decembra 2020, v ktorom sa konštatuje, že krk bol súmerný a bez znakov akéhokoľvek násilia. "Znalec následne vypracoval dodatok, kde skonštatoval, že sa dodatočne objavila výrazná škrtiaca ryha. Namietali sme skutočnosť, že tento dotatok nevypracovali dvaja znalci," uviedol. 

Navrhli vypočuť svedkov

Navrhli aj vypočuť dvoch svedkov, ktorí boli pri preberaní tela Milana Lučanského. "Tí konštatovali, že nič na jeho krku nevideli. Okrem nich sme navrhli ešte výsluch ďalších štyroch svedkov a toto vyšetrovateľ neakceptoval," povedal. "My tvrdíme, že relevantnými dôkazmi nebolo preukázané, že sa objavila ryha na krku," dodal Radačovský.  

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok