Radačovský uviedol, že existujú rozpory vo vyšetrovaní smrti Lučanského. Spochybnil aj objektivitu znalcov

ta3/DP
5.12.2022 21:34

Právny zástupca rodiny Milana Lučanského Miroslav Radačovský spochybnil závery vyšetrovania smrti policajného exprezidenta, ktorým bolo vylúčené cudzie zavinenie. V relácii Téma dňa uviedol, že existujú rozpory.

radacovsky_5.jpg
TA3

Radačovský preto avizoval podanie sťažností na Ústavný súd SR či na Európsky súd pre ľudské práva. Spochybnil objektivitu znalcov. Uviedol, že zo strany orgánov činných v trestnom konaní neboli dostatočným spôsobom vyhotovené a vykonané dôkazy, na základe ktorých by bolo možné konštatovať, že smrť si Lučanský spôsobil sám.

Okrem Úradu inšpekčnej služby vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou Lučanského aj Krajská prokuratúra v Prešove. Bývalý policajný prezident Lučanský zomrel 30. decembra 2020 potom, ako sa deň pred tým v prešovskej väznici podľa oficiálnych informácií pokúsil o samovraždu

Tvrdí, že z dôkazov to nevyplýva

Radačovský uviedol, že rozhodnutie krajského prokurátora nepovažuje za správne. "Bol by som veľmi rád, ak by som mohol konštatovať, že na základe dôkazov a ich vyhodnotenia bolo vyhodnotené, že Lučanský si zobral život sám. Žiaľ, to povedať nemôžem, pretože to nevyplýva z dôkazov a z rozhodnutia," dodal.

"Po zistení skutočností, ktoré sa odohrali 9. decembra 2020 a 29. decembra 2020 vo väznici v Prešove, kompetentné orgány dospeli k záveru, že je silné podozrenie, že protiprávneho konania sa dopustili doposiaľ nestotožnené osoby," povedal Radačovský.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok