Polícia v Düsseldorfe uzavrela vianočné trhy, neznámy volajúci pohrozil útokom kamiónom

TA3 TASR
5.12.2022 19:04

Polícia v Düsseldorfe v pondelok preventívne uzavrela historické centrum mesta, kde sa konajú vianočné trhy. Informovala agentúra Reuters.

Vianočné ilustráky počas pandémie Covid 19 v Decembri 2021
TA3 / David Duducz

Nemecký denník Bild s odvolaním sa na políciu napísal, že polícia uzavrela vianočné trhy v susedstve mestskej radnice a niekoľko ďalších miest v centre mesta pre bližšie nespresnenú hrozbu útoku kamiónom.

Len pred vyše týždňom po výhražnom telefonáte uzavrela polícia v Berlíne ulice vedúce k vianočným trhom na námestí Alexanderplatz, v ich okolí zároveň posilnila bezpečnosť. Denník Berliner Zeitung vtedy informoval, že na políciu telefonoval neznámy muž a vyhrážal sa, že autom narazí do návštevníkov trhov.

Pred šiestimi rokmi Berlín zažil krvavý útok na jednom z tamojších vianočných trhov. Neúspešný žiadateľ o azyl tuniského pôvodu Anis Amri odcudzeným poľským kamiónom 19. decembra 2016 zaútočil na vianočný trh na námestí Breitscheidplatz. 

Okrem vodiča kamiónu usmrtil 12 ľudí a desiatky ďalších zranil. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Amri z Nemecka ušiel, po niekoľkých dňoch ho zastrelili talianski policajti pri bežnej kontrole neďaleko Milána.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok