Žiadateľ o azyl z Eritrey v Nemecku napadol dve školáčky, jedna zraneniam podľahla

TA3 ČTK
5.12.2022 15:53

Život 14-ročného dievčaťa a ťažké zranenie o rok mladšej spolužiačky si v pondelok ráno vyžiadal útok muža v Illerkirchbergu na juhozápade Nemecka. Podozrivého, ktorý zaútočil, keď išli dievčatá do školy, podľa agentúry DPA polícia zadržala. Je ním 27-ročný žiadateľ o azyl z Eritrey. Motív činu polícia zisťuje.

Žiadateľ o azyl z Eritrey v Nemecku napadol dve školáčky, jedna zraneniam podľahla
TASR/AP

Muž sa po útoku v obci v Bádensku-Württembersku skryl v bytovom dome. Či v ňom býva, nie je jasné. Polícia neskôr budovu obkľúčila, vstúpila dovnútra a troch ľudí zadržala, medzi nimi aj údajného páchateľa. Na miesto prišla aj špecializovaná zásahová jednotka.

Policajti teraz chcú zadržaných vypočuť. Neuviedli zatiaľ, o koho ide. Nie je tiež jasné, ako a čím presne muž na dievčatá zaútočil. Web denníku Bild napísal, že útočník držal nôž. Jeden z okoloidúcich rozhlasovej a televíznej stanici SWR povedal, že na mieste činu, kam sa vydal, keď odtiaľ počul zvuky, našiel krvácajúce dievča s "obrovskou bodnou ranou v bruchu". Druhé dievča podľa neho mala bodnú ranu pod hrudníkom.

Presné zranenia síce polícia nepotvrdila, uviedla ale, že podľa prvých poznatkov skutočne útočil muž nožom. Nôž tiež policajti našli u podozrivého, keď ho chytili v neďalekom utečeneckom zariadení, kde sa po útoku schoval. Teraz je pod policajným dozorom v nemocnici.

Napadnuté dievčatá odviezla rýchla záchranná služba do nemocnice. Ráno okolo 7:30, kedy sa útok stal, mierili na školský autobus, ktorým jazdia do susednej obce do školy. Podľa agentúry DPA polícia zrejme v pondelok popoludní usporiada k prípadu tlačovú konferenciu. Illerkirchberg leží zhruba dve hodiny západne od Mníchova a žije v ňom asi 5000 obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok