Moldavská polícia našla pri hraniciach s Ukrajinou raketu, informujú tamojšie médiá

TA3 ČTK
5.12.2022 16:11

Moldavská polícia našla pri meste Briceni blízko hraníc s Ukrajinou raketu. Štátny portál Prima Sursa o náleze informoval po pondelkovej vlne ruských útokov na Ukrajinu. Moldavské úrady zatiaľ incident podľa agentúry Reuters verejne nekomentovali. Nie je ani jasné, komu strela patrila.

Moldavská polícia našla pri hraniciach s Ukrajinou raketu, informujú tamojšie médiá
TASR/AP (ilu)

"Hliadka pohraničnej polície objavila neďaleko mesta Briceni raketu. Výbušný predmet bol nájdený po pondelkovej masívnej vlne ruského bombardovania ukrajinského územia," píše portál. Pohraničná služba podľa neho posilnila v oblasti ochranu a región je uzavretý. Na miesto vyšli špecializované zložky moldavských bezpečnostných síl, píše Prima Sursa.

"Strela sa našla v sade," uviedol ukrajinský server RBK Ukrajina s odvolaním sa na portál Noi.md, ktorý na svojom telegramovom účte zverejnil fotografie, ktoré podľa neho raketu zachytávajú. Mesto Briceni sa nachádza na severe Moldavska pri hraniciach s Ukrajinou.

Rusko v pondelok okolo poludnia podniklo novú vlnu vzdušných útokov na Ukrajinu. Podľa ukrajinských úradov zasiahlo budovy a prerušilo dodávky elektriny. Údery si vyžiadali životy najmenej dvoch ľudí a ďalšie zranili, uviedol zástupca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko.

V polovici novembra dopadla raketa v obci Przewodów na poľsko-ukrajinskej hranici, zomreli pritom dvaja muži. Predstavitelia Poľska, NATO aj Spojených štátov neskôr uviedli, že išlo zrejme o ukrajinskú raketu, ktorú Kyjev vyslal v obrane pred vtedajšími ruskými raketovými útokmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok