POČASIE: Vo vyšších polohách môže v pondelok nasnežiť. Ojedinele si treba dať pozor na poľadovicu

ta3 SHMÚ
5.12.2022 06:41

Oblačno až zamračené, na severe aj zmenšená oblačnosť. Miestami slabý dážď alebo mrholenie, vo vysokých polohách sneženie. Ojedinele poľadovica. Denná teplota 2 až 9 st. Slabý, v západnej polovici juhovýchodný vietor do 45, v nárazoch do 70 km/h.

Situácia

Od juhozápadu zasahuje do strednej Európy brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej prednom okraji k nám od juhu až juhozápadu prúdi vlhký a teplý vzduch.

Predpoveď počasia na 05.12.2022 (Pondelok)

Oblačno až zamračené, hmlisto, na severe ojedinele zmenšená oblačnosť. Miestami, na juhozápade k večeru na viacerých miestach, slabý dážď alebo mrholenie. Vo vysokých, v Banskobystrickom kraji a na Spiši miestami aj v stredných polohách, sneženie. Spočiatku ojedinele poľadovica.

Najvyššia denná teplota 4 až 9, na Horehroní, Gemeri a Spiši miestami okolo 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 st.

Slabý, na západe a miestami v Banskobystrickom kraji a na Hornom Spiši prevažne juhovýchodný vietor 3 až 9, na juhozápade ojedinele okolo 12 a tam v nárazoch okolo 18 m/s (10 až 30, 45, 65 km/h). Na horách miestami prudký vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3 mm / vo vysokých polohách do 1 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok