V Rusku končí Disney Channel, prestane vysielať už v decembri

ta3 tasr
2.12.2022 20:57

Americká televízna stanica pre deti Disney Channel prestane od 14. decembra šíriť svoje vysielanie v Rusku. S odvolaním sa na ruské médiá o tom v piatok informuje agentúra Reuters.

Školy by nemali brať deti na viacdňové výlety. Toto odporúča ministerstvo
TASR/František Iván

Podľa ruského denníka Kommersant ju nahradí ruský kanál Solnce, ktorého názov znamená v preklade Slnko. Agentúra Reuters upozorňuje, že správu nedokázala nezávisle overiť, keďže spoločnosť Walt Disney Company na jej žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagovala.

Táto spoločnosť už v marci informovala, že v Rusku pozastavuje všetky svoje obchodné aktivity, vrátane licencovania svojho obsahu a produktov. Zároveň však uviedla, že vysielanie niektorých svojich kanálov nedokáže zastaviť okamžite vzhľadom na zložitosť uzatvorených obchodných zmlúv.

Stanica Disney Channel vysiela v Rusku od roku 2010 vlastnú tvorbu, ako aj kreslené seriály a filmy. Po ruskej invázii na Ukrajinu z Ruska odišli alebo tam výrazne obmedzili svoje aktivity mnohé zahraničné firmy vrátane spoločností ako Netflix, McDonald's, Shell, BP, Sony či Starbucks.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok