Krúpa ľutuje, že hlasoval za Žilinku, SaS podľa Remišovej spolupracuje s mafiánmi a nacistami

ta3/Samuel Drozda
1.12.2022 21:26

Vláda konečne predstavila schému pomoci s cenami energií pre domácnosti. Za plyn a teplo si priplatíme, cena elektriny sa nezmení. Avšak väčšou správou je, že liberáli podávajú návrh na odvolanie vlády. Podľa Richarda Sulíka preto, lebo už stačilo a odkázal, že toto trápenie je treba čo najrýchlejšie ukončiť. Na tieto, ale aj iné témy sme sa spýtali Veroniky Remišovej a Juraja Krúpu.

tema_dna_56.jpg
TA3

Na otázku Remišovej o hlasovaní za generálneho prokurátora Krúpa povedal, že ľutuje, že hlasoval za momentálneho generálneho prokurátora Maroša Žilinku. „Paragraf 363 je problémom teraz, lebo generálny prokurátor je Žilinka,“ uviedla Remišová. Vyhlásila, že strana Za ľudí za Žilinku nehlasovala, lebo má princípy. „Ja nechodím na raňajky s Kočnerom, alebo žiadnym mafiánom,“ dodala.

„Vy sa riadite tým, čo vám povie Boris Kollár,“ obvinil koalíciu a vicepremiérku Krúpa. Upozornil, že strana SaS si partnerov v opozícii nevyberá, to sa vraj robí v koalícii. „Ste prilepená na svoju stoličku, bojíte sa o ňu,“ uviedol Krúpa. „Riadite ministerstvo, ktoré ani nikto nevie, čo robí,“ dodal. Remišová sa voči týmto výrokom ohradila, označila ich za osobné útoky.

Krúpa zopakoval, že partnerov si v opozícii nevyberajú. Remišová tvrdí opak. „Keby sme mali 30 poslancov, tak ideme do toho sami,“ povedal o mimoriadnej schôdzi Krúpa. O hlasovaní so stranou Smer-SD povedal, že účel svätí prostriedky. „Potrebovali sme desať podpisov, tak sme ich dostali,“ doplnil. Remišová ho obvinila zo spolupráce s mafiánmi a nacistami.

„V klube SaS panuje zhoda, že Roman Mikulec je neschopný minister,“ vyjadril sa Krúpa k štvrtkovému odvolávaniu ministra vnútra. Ak by len 5 poslancov strany SaS hlasovalo za, minister vnútra by bol odvolaný. Tvrdenie, že Mikulec je jediná záruka voľných rúk polície považuje za pravdivé, keďže si myslí, že v OĽANO by sa za neho nenašla náhrada.

„Za návrhy opozície na odvolanie nikdy nehlasujeme,“ povedala Remišová. Za ministrom vnútra aj tak stojí. Podľa nej to nie je len tak, že polícia ma rozviazané ruky. Dokonca nepovažuje migračnú krízu za zlyhanie ministra Mikulca. „Čo sa týka migračnej krízy, tak nevidím žiadny problém,“ doplnila.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok