Krúpa ľutuje, že hlasoval za Žilinku, SaS podľa Remišovej spolupracuje s mafiánmi a nacistami

ta3/Samuel Drozda
1.12.2022 21:26

Vláda konečne predstavila schému pomoci s cenami energií pre domácnosti. Za plyn a teplo si priplatíme, cena elektriny sa nezmení. Avšak väčšou správou je, že liberáli podávajú návrh na odvolanie vlády. Podľa Richarda Sulíka preto, lebo už stačilo a odkázal, že toto trápenie je treba čo najrýchlejšie ukončiť. Na tieto, ale aj iné témy sme sa spýtali Veroniky Remišovej a Juraja Krúpu.

tema_dna_56.jpg
TA3

„Treba rozlišovať medzi regulovanou cenou energií a medzi dotovanou cenou energií,“ povedala Veronika Remišová, vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí. Regulovaná cena by bola podľa nej oveľa vyššia. „Štát sa rozhodol, že bude dotovať ceny energií,“ pokračovala. Za elektrinu si vraj domácnosti nebudú nič priplácať. „Toto je konečná cena,“ dodala.

Juraj Krúpa, poslanec za stranu SaS, si myslí, že návrh znie dobre. „Ja to vnímam ako predvolebný ťah,“ povedal o návrhu a následne ho označil za populistický. Tiež si myslí, že návrh má jasné nedostatky, lebo ho nevypracovalo ministerstvo hospodárstva, ale ministerstvo financií. „A kto to zaplatí?“ spytoval sa Krúpa.

„Návrhy, ktoré sa týkajú hospodárstva vznikajú na ministerstve hospodárstva v spolupráci s ostatnými rezortmi, v tom prípade to bol aj rezort práce a rezort financií,“ povedala Remišová. Podľa nej Slovensko čelí ťažkej energetickej kríze, a strana Za ľudí chce občanom pomôcť ju prekonať. „Rozpočet musí prejsť,“ povedala. „Ak neprejde, pomoc ľuďom sa nebude môcť vyplatiť,“ doplnila.

Podľa Krúpu nie je pravda, že strana SaS nechce pomôcť ľuďom. „Na toto sme si už zvykli, že táto koalícia nevie nič iné, ako vydierať,“ povedal. Myslí si, že v rozpočte existuje viacero značných problémov. Neverí, že aj keby to vláda vyhlásila, tak by výdavkové limity nerešpektovala. „Silno pochybujem,“ dodal o hlasovaní strany SaS za rozpočet.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok