Biskup z Canterbury prišiel do Kyjeva, návštevou chce ukrajinskému ľudu prejaviť solidaritu

ta3 tasr
30.11.2022 22:43

Britský canterburský arcibiskup Justin Welby v stredu pricestoval na trojdňovú návštevu Kyjeva, aby prejavil solidaritu s ukrajinským obyvateľstvom a cirkevnými spoločenstvami. Stretne sa s predstaviteľmi tamojších cirkví, utečencami a vnútorne vysídlenými ľuďmi. Informujeme podľa správy z denníka The Guardian a stanice Sky News.

Biskup z Canterbury prišiel do Kyjeva, návštevou chce ukrajinskému ľudu prejaviť solidaritu
TASR/AP (ilu)

Najvyšší duchovný anglikánskej cirkvi po príchode do Kyjeva vyzdvihol odvahu ukrajinského ľudu, s ktorou čelí "ruskej nezákonnej, nespravodlivej a brutálnej invázii". Dodal, že jeho návšteva Kyjeva je prejavom solidarity s Ukrajincami v súvislosti s blížiacimi sa zimnými mesiacmi, ktoré pre nich budú mimoriadne náročné.

"Teším sa na stretnutie s predstaviteľmi cirkví a miestnymi kresťanskými komunitami v Kyjeve, aby som zistil, ako ich môžem podporovať uprostred tohto ničenia, strát a skazy, ktoré priniesla vojna," vyhlásil Welby. Arcibiskup vyzval kresťanov na celom svete, aby sa v adventnom období modlili za Ukrajincov, ale aj za ostatných ľudí, ktorí sa nachádzajú v regiónoch zmietaných konfliktami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok