Problémom sú peniaze, Pat a Mat nevyjednali nič, myslí si Bittó Cigániková. Podľa Rašiho Matovič predložil štátny rozvrat

ta3
30.11.2022 21:52

Vláda podpísala s LOZ memorandum, v ktorom pristúpila na všetkých osem požiadaviek lekárov. Podľa Jany Bittó Cigánikovej (SaS) vláda nevyjednala z dohody s lekármi žiadne podmienky, ktoré by priniesli pozitíva pre občanov Slovenskej republiky. Podľa Mariána Kollára, čestného predseda LOZ a bývalého prezidenta SLK sa podpisom memoranda nič zásadné v rezorte zdravotníctva nezmení. Richard Raši (Hlas) poukázal na dôležitosť precízne spracovať štátny rozpočet a jednoznačne vyčleniť finačné prostriedky na zdravotnícku starostlivosť.

tema_dna_60.jpg
TA3

Chrbtová kosť zdravotníctva

„Druhé kolo, s ktorým nebudeme môcť dlho čakať, je spraviť reformu ambulantného sektora,“ dodal Kollár, ktorý si myslí, že práve ambulantný sektor je chrbtovou kosťou celého zdravotníctva a je potrebné v ňom robiť systémové riešenia. „Problém zdravotníctva nie je problémom tejto vlády, je to problém predchádzajúcej vlády a predchádzajúcich ministrov a mi to teraz žneme,“ dodal k aktuálnej situácii.  

Richard Raši pripomenul, že je nevyhnutné v rámci rozpočtu na rok 2023 vyriešiť otázku financovania ambulantného sektora, pretože „ak nám zlyhá chrbtová kosť, tak celá následná zdravotná starostlivosť bude zbytočná.“ Poslankyňa Bittó Cigániková opakovane upozorňovala, že je nevyhnutné v rámci rozpočtu na rok 2023 zaradiť rozdelenie financií na lieky a ambulantnú starostlivosť, o ktorých informácie tam momentálne chýbajú.

„Ja by som už Voldemorta radšej nespomínal,“ podotkol Raši k osobe Igora Matoviča, ktorý je zodpovedný za rozpočet. „Toto, čo bolo predložené je štátny rozvrat,“ dodal. Podľa Rašiho Igor Matovič ignoroval všetky diskusie, čo spôsobilo, že takýto návrh rozpočtu je neschváliteľný. „Toto je najpopulistickejší rozpočet, aký sme tu kedy mali a smeruje krajinu akurát tak do Grécka,“ vyjadrila sa k rozpočtu Bittó Cigániková a dodala, že „neexistuje, aby SaS takýto návrh rozpočtu podporilo.“

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:   


Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok