Veľký prehľad lyžiarskych stredísk. Vieme, čo ponúkajú a koľko stoja skipasy

ta3/Milan Špak
30.12.2022 00:00

S príchodom zimy sa začala aj lyžiarska sezóna a svahy po celom Slovensku už zaplavili nadšenci tohto zimného športu. Pozrite si prehľad toho, kedy svoje brány otvorili tie najznámejšie strediská na Slovensku a koľko tam vyjde lyžovačka.

Veľký prehľad lyžiarskych stredísk. Vieme, čo ponúkajú a koľko stoja skipasy
Profimedia

Snowparadise Veľká Rača

Stredisko, ktoré sa nachádza v Kysuckých Beskydách, ponúka svojim návštevníkom 16 zjazdoviek, ktoré merajú dokopy takmer 13 kilometrov. Je možné využiť jednu kabínovú a dve sedačkové lanovky a tiež tri vleky. 

Skipasy sa dajú zakúpiť na jeden až päť dní. Počas "top sezóny", ktorá trvá od 25. decembra do 8. januára, stojí jednodňový lístok 41 eur. Za päťdňový skipas zaplatíte 171 eur. Pri nákupe online stoja lístky o štyri eurá menej. V ponuke sú aj zľavy pre deti a juniorov. Od 9. januára stojí jednodňový skipas 37 eur a päťdňový 153 eur. Nákup online je o tri eurá lacnejší.

Winter park Martinky

Na Martinských holiach začali lyžovať už 10. decembra. Lyžiarski nadšenci tam nájdu deväť zjazdoviek s celkovou dĺžkou necelých osem kilometrov. K dispozícii je jedna sedačková lanovka a päť vlekov.

Na úvod sezóny, ktorý vo Winter parku Martinky trval do Štedrého dňa, stál denný lístok 38 eur (34 eur online), skipas na dva dni 72 eur (64 eur online). Počas "top sezóny" do 8. januára stojí skipas na jeden deň 42 eur (38 eur online) a na dva dni 80 eur (72 eur online) a počas "hlavnej sezóny" od 9. januára je jednodňový za 38 eur (34 eur online) a dvojdňový za 72 eur (64 eur online). K dispozícii sú aj skipasy na tri alebo štyri dni. Zakúpiť sa dá tiež lístok na celú sezónu, a to za 349 eur.

Vrátna Malá Fatra

V stredisku nachádzajúcom sa v Národnom parku Malá Fatra začali lyžovať 9. decembra. Areál, v ktorom sa nachádza 14 zjazdoviek s dĺžkou 12,4 kilometra, zahŕňa dve lanovky a 12 vlekov. Medzi hlavnými nástupišťami lanoviek premáva skibus.

V mimosezóne, ktorá vo Vrátnej trvala do 24. decembra, sa počas pracovných dní dal zakúpiť denný lístok za 28 eur, počas víkendu za 29 eur. Dvojdňový lístok stál v tomto období 51 eur. Od 25. decembra do 8. januára sú denné lístky o desať eur drahšie, dvojdňový skipas stojí 74 eur. Zakúpiť sa dá aj celosezónna vstupenka. Od 9. januára stojí jednodňový skipas 35 eur (36 počas víkendu) a dvojdňový 68 eur.

BACHLEDKA Ski & Sun 

V Bachledovej doline otvorili brány 10. decembra. Pre lyžiarov je v stredisku pripravených osem zjazdoviek v dĺžke 8,2 kilometra. Nachádza sa tam jedna kabínová a jedna sedačková lanovka a tiež osem vlekov.

Skipasy sa dajú zakúpiť na jeden až sedem dní. Na úvod lyžiarskej sezóny, ktorý trval do Štedrého dňa, stál denný lístok pre dospelého 30 eur a týždenný skipas 161 eur. Počas "top sezóny" od 25. decembra do 8. januára cena týchto lístkov stúpla na 39 eur, respektíve na 222 eur. Od 9. januára sú ceny zase 37 eur za jeden deň a 206 eur za týždeň.

Strana 3 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok