Veľký prehľad lyžiarskych stredísk. Vieme, čo ponúkajú a koľko stoja skipasy

ta3/Milan Špak
30.12.2022 00:00

S príchodom zimy sa začala aj lyžiarska sezóna a svahy po celom Slovensku už zaplavili nadšenci tohto zimného športu. Pozrite si prehľad toho, kedy svoje brány otvorili tie najznámejšie strediská na Slovensku a koľko tam vyjde lyžovačka.

Veľký prehľad lyžiarskych stredísk. Vieme, čo ponúkajú a koľko stoja skipasy
Profimedia

Štrbské Pleso

V stredisku na Štrbskom Plese odštartovali sezónu v sobotu 10. decembra. Areál ponúka osem zjazdoviek v celkovej dĺžke deväť kilometrov. K dispozícii sú tri sedačkové lanovky, štyri lyžiarske vleky a aj pásový prepravník pre najmenších lyžiarov.

Areál zahŕňa taktiež osem okruhov určených na bežecké lyžovanie v dĺžke od 1,4 do päť kilometrov, ktoré sú umelo zasnežované a pravidelne upravované. Z centrálneho parkoviska sa majú lyžiari možnosť odviezť k zjazdovkám ski busom, ktorý premáva v pravidelných intervaloch.

Podľa portálu OnTheSnow sa skipasy na Štrbskom Plese predávajú za dynamické ceny. Okrem typu sezóny ich cena závisí od vyťaženosti strediska v daný deň či od dátumu rezervácie.

Tatranská Lomnica 

Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici je najvyššie položeným na Slovensku. Ako píše portál OnTheSnow, na úpätí Lomnického štítu sú upravované terény až do výšky 2196 metrov nad morom. Stredisko taktiež ponúka najväčšie prevýšenie na Slovensku, konkrétne 1308 metrov, a aj najdlhšiu zjazdovku, ktorá meria 5500 metrov.

Štart sezóny bol 17. decembra. Areál ponúka 13 zjazdoviek v celkovej dĺžke 12,2 kilometra. Nachádzajú sa tam tri kabínové lanovky, štyri sedačkové lanovky a tri vleky. Ku koncu roka sú ceny jednodňových skipasov 49 eur. V januári klesnú až na 39 eur.

Malinô Brdo

V stredisku neďaleko Ružomberka sa začalo lyžovať počas vianočných sviatkov, konkrétne 25. decembra. Nachádza sa tam osem zjazdoviek v dĺžke 10,5 kilometra. K dispozícii sú dve lanovky a sedem vlekov.

Zakúpiť sa dá celosezónna vstupenka za 249 eur pre dospelého a v ponuke sú aj "sezónky" pre seniorov, juniorov a deti za zvýhodnené ceny. Od 26. decembra ponúka Malinô Brdo zvýhodnené ponuky. Do 9. januára stojí jednodňový skipas 40 eur na mieste alebo 38 eur online, neskôr bude ich cena 37 eur a 35 eur online. 

SKI PARK Kubínska hoľa

Stredisko v pohorí Oravská Magura otvorilo lyžiarsku sezónu týždeň pred Vianocami. Nachádza sa tam osem zjazdoviek v celkovej dĺžke 13,5 kilometra. Lyžiari môžu využiť dve sedačkové lanovky a sedem lyžiarskych vlekov.

Zakúpiť sa dajú skipasy na jeden až sedem dní. Do 24. decembra stál lístok na jeden deň pre dospelého 25 eur a sedemdňový skipas 127 eur. Počas "top sezóny" (od 25. decembra do 8. januára) cena denného skipasu stúpla na 39 eur (37 eur online), cena sedemdňového na 210 eur (193,5 eur online). Zakúpiť sa dá aj celosezónny skipas. Od 9. januára bude skipas na jeden deň stáť 37 eur (33 eur online) a na sedem dní 188 eur (173 eur online). 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok