Dokedy potrvá migračná kríza a aké sú jej riešenia? Všetci majú strčené hlavy v piesku, tvrdí šéf prieskumnej agentúry

ta3/MŠ
25.11.2022 14:06

Z posledných prieskumov preferencií politických strán vyplýva, že by bolo ťažké zostaviť vládu, povedal v relácii Tak takto?! šéf agentúry AKO Václav Hřích. Na zostavenie vlády by musela mať koalícia minimálne štyroch členov.

Dokedy potrvá migračná kríza a aké sú jej riešenia? Všetci majú strčené hlavy v piesku, tvrdí šéf prieskumnej agentúry
ta3

"Atómovka" Igora Matoviča

Minister financií Igor Matovič ponúkol lekárom, ktorí sa rozhodnú stiahnuť výpovede a ostanú v nemocniciach, príspevok v hodnote tisícok eur. Je reálne, že tento Matovičov prísľub by sa mohol naplniť?

Hřích pripomenul, že pre vyplatenie príspevku sa lekári musia zaviazať, že ostanú na Slovensku pracovať aspoň ďalšie tri roky. "Tí, ktorí nemajú ambície ísť do zahraničia, si ale môžu povedať: 'Dobre, využijem to'. Pre lekárov, ktorí zvažujú kariéru v zahraničí, to atraktívne nebude," povedal. Podstatu problému to podľa neho nevyrieši.

Migračná kríza

Minister vnútra Roman Mikulec bude budúci týždeň v parlamente čeliť už ôsmemu odvolávaniu. Tentokrát preto, lebo podľa opozície nezvláda migračnú krízu. Šéf agentúry AKO tvrdí, že na základe vyjadrení z Rakúska a Českej republiky sa dá povedať, že slovenské ministerstvo vnútra bolo v tejto otázke príliš pasívne.

"Je to legitímny dôvod poukazovať na to, že sa to dalo manažérsky zvládnuť lepšie, pretože minister je vždy manažér," uviedol Hřích. Poukázal však aj na to, že je k dispozícii málo informácií o tom, či migrantov pribúda alebo naopak. "Možno zistíme, že tá téma o tri týždne už nebude aktuálna," skonštatoval.

Hříchovi chýba akákoľvek koncepcia riešenia problému. "Odvolávanie ministra Mikulca sa oddialilo vďaka neuznášaniaschopnosti parlamentu. Minimálne to bol čas predložiť nejaké riešenie a opatrenia. Zdá sa mi, že majú všetci strčené hlavy v piesku," uzavrel.

Celú reláciu Tak takto?! s Václavom Hříchom si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok