Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?

ta3/hm
25.11.2022 16:51

Varené víno, punč, plnená lokša a obrovský ihličnan na námestí. Vianočné trhy, ktoré mali pre pandémiu posledné dva roky viac-menej prestávku, sú späť. Stánky s jedlom a kultúrny program avizovali tento rok viaceré mestá na Slovensku. Kde sa budú konať vianočné trhy?

Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?
Profimedia (ilu)

Košice

Centrum Košíc bude počas vianočných sviatkov zdobiť 20 metrov vysoká jedľa biela pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici. 

Slávnostné otvorenie Košických rozprávkových Vianoc spolu s rozsvietením vianočného stromčeka a výzdoby sa uskutoční 5. decembra o 17.00 h. Vianočné trhy neoficiálne odštartujú 3. decembra a trvať by mali do 23. decembra.

Košice_trhy TASR/Roman Hanc

Bratislava

Po pandemickej prestávke rozvoňali trhové špeciality aj centrum Bratislavy. A to hneď na niekoľkých miestach. Na Hlavnom a Františkánskom námestí sa trhy konajú vždy od štvrtka do nedele. Súčasťou budú vratné poháre aj kompostovateľný riad. 

Mestská časť - Staré mesto bude mať vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí. Zdobiť ho bude aj približne 14 metrov vysoká strieborná jedlička z bratislavského Nového Mesta. Dohodnutých má 29 predajcov, ďalšie dva stánky budú mať charitatívne organizácie. "Na Rázusovom nábreží tento rok stromček nebude z dôvodu slávnostného odhalenia a sprístupnenia protokolárneho miesta Hrob neznámeho vojaka," poznamenal Števove.

Po dvojročnej pandemickej pauze sa vianočné trhy vrátia aj do Petržalky. Naplánované sú od 26. novembra do 22. decembra na Námestí republiky. Atmosféru dotvorí takmer desaťmetrový smrek zo Stupavy. Komornejšie vianočné trhy sa uskutočnia aj v iných mestských častiach.

Vianoce_Bratislava TASR/Dano Veselský
Strana 4 / 4

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok