Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?

ta3/hm
25.11.2022 16:51

Varené víno, punč, plnená lokša a obrovský ihličnan na námestí. Vianočné trhy, ktoré mali pre pandémiu posledné dva roky viac-menej prestávku, sú späť. Stánky s jedlom a kultúrny program avizovali tento rok viaceré mestá na Slovensku. Kde sa budú konať vianočné trhy?

Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?
Profimedia (ilu)

Trenčín

Na Mierovom a Štúrovom námestí v Trenčíne sa vianočné trhy uskutočnia pod názvom Čaro Vianoc pod hradom od 25. novembra do 22. decembra, denne od 10.00 - 19.00. Stánky s jedlom a nápojmi budú otvorené do 22.00. Na trhoch si okrem kapustnice, zabíjačkových a grilovaných špecialít pochutnajú aj vegáni.

Každý pracovný deň od 2. - 22. decembra si návštevníci môžu vypočuť koncerty trenčianskych hudobníkov, zbory aj spevokoly. Okrem toho sa pod Trenčianskym hradom uskutoční aj čítanie vianočných príbehov a rozprávok. 

Počas štyroch adventných víkendov odohrajú koncerty známe mená zo slovenskej hudobnej scény - Peter Bič Project, Katarína Koščová, Banda, Štefan Štec, Bad Karma Boy, Milo Kráľ Band a Barbara Švidraňová, Adriena Bartošová a ďalší.

Trenčín_trhy TASR/Radovan Stoklasa

Žilina

Po dvojročnej pauze pokračujú aj vianočné trhy v Žiline. Tento rok potrvajú jeden celý mesiac od 23. novembra do 23. decembra a uskutočnia sa na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. 

Súčasťou budú aj remeselné stánky, jedlo a nápoje, uvádza mesto na webe. Novinkou vianočných trhov v Žiline sú tento rok zálohované poháre. Kultúrny program je pripravený počas celého adventu na Mariánskom námestí.

Žilina_trhy TASR/Erika Ďurčová
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok