Kamenický si myslí, že Matovič podviedol eurokomisiu. Ja nebudem pomáhať SaS zostať vo vláde, povedal Taraba

ta3/Samuel Drozda
22.11.2022 21:05

Brusel nemôže zmeniť podmienky plánu obnovy, pretože sme si ich stanovili my sami. My sa zasa môžeme tváriť, že podmienky plníme, aj keď to nerobíme. Podarí sa nám z tejto situácie vyjsť bez zavedenia výdavkových limitov a zároveň bez straty peňazí z plánu obnovy? Opýtali sme sa Mariána Viskupiča, Ladislava Kamenického a Tomáša Tarabu.

tema_23.jpg
TA3

„Tak ako bol rozpočet predstavený a schválený na vláde a predložený do parlamentu je nepodporiteľný,“ povedal Viskupič. Taraba s ním súhlasil. Viskupiča však mrzí, že Taraba kritizuje ministra financií, keď ten vďaka jeho hlasom vládne. „Zabudnite na to, že ja budem niekedy SaS pomáhať udržať sa vo vláde,“ reagoval Taraba.

Podľa Viskupiča strana SaS by nepodporila zmenu ústavného zákona bez daňovej brzdy, ktorú sa strana snažila presadiť ešte v koalícii. Kamenický si nemyslí, že zmena ústavného zákona by prešla. „Myslím si, že nakoniec to vyústi do kompromisného termínu predčasných volieb,“ uviedol Taraba. SaS podľa neho nevie, čo chce s vládou robiť. „Mám zákon, ktorý ste neodmietli podporiť, aby bolo možné konať predčasné voľby,“ povedal Taraba. Ak by sa vraj pridala strana SaS, tak by s podporou Sme rodina dosiahli 90 hlasov.

Kamenický si myslí, že aj prezidentka robí všetko preto, aby momentálna vláda ešte dovládla. „Sme za to, aby boli predčasné voľby čím skôr, aby si Slovensko oddýchlo od súčasnej vlády,“ vyhlásil Kamenický. Spolu s Tarabom pozval občanov, aby prišli hlasovať v nadchádzajúcom referende.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok